Wcześniej i dzisiaj


Rok 1989 r. – wykorzystując wykształcenie cukiernicze i doświadczenie w branży rozpoczęliśmy własną produkcję żelków. Na rynku nie było specjalistycznych maszyn, więc wyrabianie ich odbywało się ręcznie. Osiągnięcie idealnej konsystencji produktu wymagało dużego zaangażowania siły ludzkich mięśni, proces produkcji trwał znacznie dłużej niż aktualnie.

 

Początki nie były łatwe, a każdy pomysł w okresie zmian ustrojowych w Polsce spotykał wielu naśladowców. W latach 90′ produkcję żelków można było rozpocząć na niewielkiej przestrzeni, przy użyciu ogólnie dostępnych akcesoriów i naczyń kuchennych. Od początku istnienia firmy Cymes dbaliśmy o to aby nasza wyjątkowa receptura pozostała wizytówką naszego zakładu. 6 lat później, zdobywając coraz większe uznanie wśród klientów postanowiliśmy poszerzyć nasz asortyment i tak powstała pierwsza paczka chrupiących i wyśmienitych paluszków.

 

Recepturę paluszków dopracowywaliśmy metodą wielu testów, a produkcja ruszyła kiedy nasi testerzy i jednocześnie prawdziwi smakosze uznali, że paluszki są rarytasem.

 

Zadowolenie klientów, rosnąca sprzedaż i niepodparta chęć rozwoju sprawiły, że zainwestowaliśmy w profesjonalne maszyny cukiernicze. W ten sposób wkroczyliśmy w kolejny etap, którego efektem jest aktualnie działający zakład produkcyjny. Dajemy zatrudnienie co najmniej stu osobom, a nasza firma jest jedną z największych i prężnie rozwijających się w regionie.